Със съдействието на:

Фотоваканция2016: Ден 6 и 7 - 11.09.2016 12:25:57

Ден 6 на Фотоваканция 2016 започна с традиционния турнир по волейбол с Canon. Борбата беше безмилостно жестока и естествено, бе и епична... Но накрая, като във всеки турнир, можехме да наречем само един от отборите победител. Оставихме на изтощените ни атлети известно време, за да се възстановят от оспорваната битка и в 16 часа започна изложението на Фотоваканция. В него взеха участие SanDisk, Photo pavilion, Pentax, Panasonic, Aerocam.bg, ProFoto, Photosynthesis. Бяха представени през  карти с памет,  стативи, камери, та чак до дронове.

И като заговорихме за дроновеняма как да не споменем и страхотното представяне, което   Aerocam.bg направиха на дронове DJI.  Има надежда за всички, които искат даправят снимки от гледната точка на птицa,но ги е страх от летене.  И за всички, за които новите технологии са нещо, без което не могат.

Та, в този ден 6, избрахме последния победител от „Принт на деня“ с Павел Червенков. Победителят бе Ния Белчева, която се оказа ученик от НПГПФ.  Ния доказа на всички, че за фотографията няма възраст или каквото и да е било друго разделение. Доказа ни, че за фотографията са важни желанието, таланта, упорития труд и умението да видиш обикновените неща по необикновен начин. А накрая станахме свидетели и на журирането на снимките, участващи в основния конкурс на Фотоваканция.

В последния ден 7 на Фотоваканция изложението продължи. Напълно естествено беше последната лекция на една Необикновена фотоваканция да бъде за Необикновените фотографии. Венцислав Петров ни разкри някои тайни и свои гледни точки в лекцията си „Необикновените фотографии, рецепти, съставки и подправки“ .
От Photo Pavilion ни разказаха повече за дроновете на Yuneec: Typphoon q500 4k, Typhoon H, Tornado H920. Нищо ли не ви говорят тези имена и цифри? Това е, защото тази марка е представена за първи път в България... и определено заслужава внимание. И не си мислете, че сме пропуснали феновете на видео и таймлапс заснемането – съвсем не е така, разбира се, защото от PhotoPavillion  ни разакаха повече за професионалните слайдери Konova.

В последния ден се раздадоха и наградите на Фотоваканция 2016, но за тях ще разкажем повече в най-скоро време.