Със съдействието на:

Фотоваканционен принт-център от FACTOR.BG и EPSON

Фотоваканционен принт-център от FACTOR.BG и EPSON - "Да" на не-обикновеното.


През годините дигиталното изображение се превърна в единственото, което много хора асоциират с думата фотография. И макар да приветстваме всички удобства и предимства на електронните изображения, ние също вярваме, че когато става дума за фотография, материалното е необходимо, за да подчертае имагинерното.

"
Фотографията има нужда от тяло!" - тези думи на фотографа Павел Червенков се превърнаха в движещ мотив на подготовката ни за новата Фотоваканция.

Тази година фотографията, направена по време на не-обикновената Фотоваканция, ще бъде материализирана върху хартия. Традиционният Принт-център ще има не-обикновената задача, освен официалните конкурси и изложби, да осигури достатъчни печатни мощности, за да може всеки акредитиран участник да се прибере след събитието с достатъчно фотографии за един аблум, плюс няколко за ракмиране! 

22 снимки 15х21 и 6 снимки с формат А3+ ще може да отпечата безплатно всеки, който се е акредитирал за участие. 
За да бъде възможно технически отпечатването на толкова голям брой снимки, при положение, че предстоящата Фотоваканция ще е с най-голям брой участници за последните няколко години, според направените резервации и акредитации, FACTOR.BG ще осигури рекорден брой принтери:
- 4 броя Epson L-805
- 1 брой Epson L850
- 1 брой Epson L1800
- 2 броя Epson SL-D700
- 4 броя Epson SureColor P600
- 1 брой Epson SureColor P800
- 1 брой Epson StylusPro 4900

Ще бъдат осигурени работни станции за самообслужване, със съдействие от наши консултанти, както и възможност за изпращане на изображенията за печат през интернет. 
Снимките ще се отпечатват на премиум клас фотографски хартии EPSON и KATANA, които ще гарантират водоустойчиви и дълготрайни отпечатъци. 


 

Освен всички тези последни модели принтери от Epson, ще бъдат демонстрирани някои от най-новите машини и технологии:

 

Oт FOREVER:
- Революционният материал Forever SoftFlex (No Cut), който се предлага в множество цветове, включително металикови и неонови. Отпада необходимостта от рязане на плотер и досадното и времеемко почистване на излишното фолио (белене). Достатъчни са обикновен лазерен принтер (дори черно-бял) и термопреса.- Революционният материал Forever MultiTrans Silver/Gold, който позволява персоналзиране и декориране на цветни чаши, награди и разнообразни твърди повърхности. Достатъчни са обикновен лазерен принтер (дори черно-бял) и термопреса.


- Разнообразни термо-трансферни материали за инк-джет, лазерни, сублимационни и солвентни принтери, дори и за Indigo машини.
- Най-евтината термотрансферна хартия за лазерни принтери, за печат върху светъл текстил - Forever Classic + Universal - само 30 ст. за А4 и 59 ст. за А3 (без ДДС, при покупка на пакет 100 листа).

 

От KATANA:
- нова икономична двустранна гланцова фото-хартия
- нова матова двустранна фото-хартия
- нови ширини ролки (255мм и 305мм) от KATANA Gloss 255, Luster 255 и Luster 200, удобни за печат фото-книги
- самозалепваща фотохартия на различни ширини
- филми за печат на цветоотделки за сито и офсет, за щанци

 

От ADVENTA:
- Сувенири за моментална персонализация със снимка

 

От OPUS:
- подвързващи системи за твърди корици и за фото-блокчета
- биговачки, гилотина, преси за топъл печат, ламинатори

 

От ChromaLuxe:
- Материали и заготовки за сублимация - сувенири и фотоподаръци, листов материал FRP, MDF, HDF, Алуминий (Прозрачен/Бял, Гланц/Сатен/Мат)

 

Ще бъдат показани машини и технологии, които да бъдат полезни както на фотографите-любители, нуждаещи се от фотографски печат в домашни условия, за собствени нужди или за саморъчно измайсторени крафт-продукти, така и за тези, които търсят възможности да създадат малък собствен фотографски или печатен бизнес, така и за професионалистите, които имат опит и развит бизнес и търсят интересни нови идеи, които да увеличат приходите им. 
Екип от консултанти и технически специалисти от FACTOR.BG ще бъде на разположение на участниците през цялото време. 
Всякакви консултации, тестове и демонстрации са безплатни и, както не-обикновено се случва на Фотоваканция, всичко протича в една приятелска и вдъхновяваща атмосфера. 

Не-присъствието на Не-обикновената Фотоваканция е не-желателно! Не-може да не-стига времето! 
Не-на-оправданията!
Екипът на FACTOR.BG очаква тези, с които станахме приятели през годините и тези, с които ще се радваме да станем тази година! 

 

 

Цялостна информация за Фотоваканция може да намерите тук