Със съдействието на:

Конкурсите на Фотоваканция 2016

Тази година се стремим да Ви дадем поводи да преоткриете себе си и да вложите силите и ума си в това да направите необикновена фотография.

По време на Фотоваканция ще има 3 основни конкурса, които ще дадат възможност на всеки участник да намери изява, да предизвика себе си и да получи адекватна оценка и съпоставка на работата си спрямо другите участници.  Освен традиционния конкурс за единична фотография, тази година Ви каним да се включите и в конкурс за фото-проекти, където ще е нужно да създадете цяла фотографска история.

ПРИНТ НА ДЕНЯ С FACTOR.BG

И основен конкурс за единична фотография

В програмата, която държите, ще Ви запознаем с основните параметри на конкурсите. Пълните регламенти може да намерите на сайта на фотоваканция www.photovacation.org, на бюро “Информация”, както и до рецепциите на х-л Бисер, х-л Forest Beachи бунгалата.

 

ПРИНТ НА ДЕНЯ

“Фотографията се нуждае от тяло”

                                                  Павел Червенков

Идеята:

Четирима елитни фотографи ще направят своя личен и пристрастен избор на отпечатана фотография, като се аргументират пред публиката и са готови да дискутират и да отговарят на въпроси - както при награждаването, така и после, в продължение на вечерта.

Всички снимки, подадени за участие, ще се отпечатват на последните топ-модели фотографски принтери EPSON - SureColor P600 и StylusPro4900

За отпечатването ще се използват премиум клас фотографски медии Katana

Условия за участие:

-   Право на участие имат всички акредитирани участници във Фотоваканция 2016

-  файлове за печат ще се приемат на 5, 6, 7, 8 септември от 11:00 ч. До 19:00 ч. в принт центъра на Фотоваканция  

-  Изложба с предадените кадри ще се експонира от 10:30 ч. на следващия ден, а своята оценка фотографът ще направи на следващия ден. (например: снимките предадени на 5-ти септември, ще бъдат оценявани на 6-ти септемри и т.н.)

Награди:

Ще бъдат раздадени четири награди на обща стойност 1000 лева - всеки победител, за съответния ден, ще получи награда плакет и 250 лв. парична премия от FACTOR.BG.

Жури:

06.09.2016 г. – Темелко Темелков

07.09.2016 г. – Александър Новоселски

08.09.2016 г. – Ивайло Станев

09.09.2016 г. – Павел Червенков

 

Основен конкурс за единична фотография

В конкурса могат да участват всички акредитирани участници във Фотоваканция. Всеки участник може да участва с до 5 кадъра. Снимките се предават всеки ден от 5-ти до 9-ти септември.

Всички снимки, участващи в "Принт на деня" остават в една нарастваща постоянна изложба, в която ще се добавят и снимките, предадени за печат на 9-ти, за Основния конкурс за единична фотография на Фотоваканция.

Всеки акредитиран участник има право да предаде до 5 кадъра за участие, но не повече от два в един и същи ден, включително и денят 9-ти!

Ако са предадени до 8-ми, кадрите ще участват и в "Принт на деня", и в Основния конкурс. Ако са предадени на 9-ти, ще участват само в Основния конкурс.

От тази жива и развиваща се изложба ще бъде избран и победителят в основния конкурс на Фотоваканция 2016.

Награди:

- Специална награда за фотография от въздуха на Aerocam.bg

- Трета награда – ваучер на стойност 300 лв. от Photopavilion

- Втора награда – ваучер за фотографско пътуване на стойност 500 лв. от PhotoVentures

- Първа награда – Безплатно участие във Фотоваканция 2017 (или левовата стойност на пакета)

Жури:

Надежда Павлова

Гаро Кешишян

Емануил Трейман

 

Тази година, за първи път ще Ви предизвикаме да участвате и в конкурс за фотографски проекти.

“неОБИКНОВЕНИ истории”

Конкурс за фотографски проект

Всеки отделен проект представлява фото-история по зададената тема на конкурса с не по-малко от 7 броя фотографии и кратък текст.  Текстът не е нужно да придружава всяка една фотография, а може да е едно текстово поле за целия проект.

Максималният брой фотографии в проект е 20 и максималният брой текстови полета е 20 бр. Не се допускат за участие проекти, които не съдържат текст.

Всеки проект може да съдържа и видео. Видеото може да бъде само едно. Няма ограничение в дължината му. Публикуването на видео не отменя изискванията за снимки и текст.

Проектите се предават от 4-ти до 9-ти септември, онлайн на адрес: http://photovacation.org/neobiknoveni_istorii_ot_fotovakancia/

На същия адрес може да прочетете и пълният регламент на конкурса

 

Награден фонд

ГОЛЯМА НАГРАДА НА ЖУРИТО

Ваучер на стойност 700 лв. от Photosynthesis

 

ГОЛЯМА НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА

Безплатно участие във Фотоваканция 2017 за 2-ма

Жури

Надежда Павлова

Гаро Кешишян

Емануил Трейман