„Човешката идентичност в началото на ерата на изкуствения интелект“ – разговор с Ивайло Петров

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=“4437″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

ЧОВЕШКАТА ИДЕНТИЧНОСТ В НАЧАЛОТО НА ЕРАТА НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ

разговор

с

ИВАЙЛО ПЕТРОВ

8 септември

х-л Журналист, к.к. Златни Пясъци

[/vc_column_text][vc_empty_space height=“20px“][vc_column_text]Вероятно вече сте попадали на изображения генерирани от изкуствен интелект. Само с няколко думи може да впрегнете софтуера, който да генерира находчиви и впечатляващи изображения.

Макар на този етап те да са достатъчно несъвършени, за да е трудно да заменят сътвореното от човека, вратата е открехната и предстои неизбежна революция във визуалното изразяване.

Това предизвиква много въпроси…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_empty_space height=“20px“][vc_column_text]В ролята на човек, който е заинтригуван от всички въпроси, възможности и предизвикателства породени от бурното развитие на изкуствения интелект в сферата на визуалните изкуства, Ивайло Петров ще ни въвлече в разговор за технологиите и бъдещето. Заедно, под формата на дискусия, ще потърсим правилните въпроси, с които да подходим към него, а може би и ще намерим отговори на някои от тях.

  • Какво е бъдещето на визуалните изкуства и като цяло на процеса на създаване на изображения?
  • Какво ще значи да си автор в близко бъдеще?
  • Как можем да използваме новите технологии?
  • Какви са възможностите… а ограниченията?

Каним ви заедно да се потопим във вълнуващия и също така и леко плашещ свят, в който ни предстои да живеем. Свят, в който и най-сложното изображение ще бъде възможно да се генерира с няколко думи и малко процесорно време.

Ще видим възможностите на някои от най-популярните софтуери в областта и ще се опитаме да осмислим накъде се развиват нещата и какво означава това за всеки от нас.

Събитието е за участници във Фотоваканция. Как да участвате може да видите тук: https://photovacation.org/#!/participation

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″ css=“.vc_custom_1625129546695{background-color: #ededed !important;}“][vc_empty_space height=“20px“][vc_column_text]

ЗА ИВАЙЛО ПЕТРОВ

https://www.ivaylopetrov.eu/

@ivaylopetrov_

Аз съм професионален рекламен и портретен фотограф. Това, което може би определя най-добре стила ми на работа, е разнообразието.  С нескончаемото си любопитство и постоянните усилията да направя нещо повече с годините достигнах до свободата да създавам изображения, които не подлежат на ограничения – нито от техническа, нито от творческа гледна точка. Считам себе си за гъвкав професионалист, но корените ми и личните ми предпочитания съм избрал да подчиня на традициите и класическата естетика – смятам, че в прекалено шумен и твърде относителен свят като нашия те дават устойчивост, която е хубаво да „чуваме“ на ред нива.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=“20px“][/vc_column][/vc_row]