ФОТОГРАФИРАНЕТО = ЛЮБОВ

На 5-ти и 6-ти септември ще ви срещнем с Димитри Стефанов. Емоционален, екпресивен и вдъхновяващ – той ще ни въвлече в приключението на фотографията като любов и фотографирането на любовта. Неговото участие е в две части:

  • 5-ти септември – лекция / дискусия
  • 6-ти септември – практическо занимание / фотосесия на двойка

Страстта на Димитри към фотографията го води до Испания, където завършва фотография и се впуска в света на документалната фотография. С нея той говори за някои наболели теми в нашето общество, вижда и преживява много.

Съдбата го отвежда и към сватбената фотография, където той бързо се откроява със стила си на работа и специфичния начин, по който улавя емоциите на двойките, които снима.

В двата дни, които ще споделим с него ни очакват

 

Ето и няколко думи от Димитри за това, което ни очаква

За никой не е тайна, че времената, в които живеем са отрупани със снимки. Kадри от така важната ни ваканция на планина или море. Смартфоните ни дават възможност ежесекундно да създаваме и правим снимков материал. Несъмнено живеем във века на визуалните изкуства и “артистите”. Фотографията не е това, което беше, когато аз започнах преди 13 години… Фотографията вече е достъпна за всички, но дали всеки може да прави фотография? Тя е била създадена да запечатва и спира времето. Не е нужно да можеш да рисуваш. Превръщаш се автоматично в автор с натискането на бутона над визьора.

Това е кратко въведение за темата, в която ще се потопим за два дни от Фотоваканция!

 

Фотографирането на любов!

Какъв е моят подход, като автор работещ с двойки? Как усещам тези, които застават пред очите и камерата ми!? Как успявам да предам собствения си поглед правейки фотография?

Ще анализираме и коментираме, ще аргументираме и ще отстояваме позицията си на мислещи автори, ще водим дебат и ще работим с истинска двойка. Ще се отдадем на това нещо, което спира дъха ни всеки път, когато го видим – фотография!

Ще се опитаме да намерим разликите между СНИМКА И ФОТОГРАФИЯ! Как трябва да говори тя и какво!? Защо да обръщаме голямо внимание на устните и ръцете… говорят ли ни нещо те и защо!? Приоритети преди, по време на и след фотографиране!

Мога да продължа безкрайно, но няма да го направя сега, ще се видим на Фотовканция“

 

Събитието е част от програмата на Фотоваканция и се провежда в х-л Журналист, Златни Пясъци. 

 

Повече за Димитри Стефанов

https://dimitristefanov.bg/

Instagram: https://www.instagram.com/dimitristefanov/

Лекция и практическо занимание с Димитри Стефанов

Моля прочетете

Два дни пълни с интересни размисли, емоции и фотография

Ако сте участник във Фотоваканция, регистрация не ви е нужна. Условията за участие във Фотоваканция може да видите тук

Събитието се състои от 2 части:

  • Лекция на 5-ти септември, вечерта
  • Практическо занятие, фотосесия на двойка, на 6-ти септември.

Цената за участие само в “Фотографирането = любов”: 30 лв.*

В цената се включва участието и в двете части.

Няма ограничение за броя на записаните участници. При по-голям брой желаещи, участниците ще бъдат разпределени на групи през деня на практическото занятие. Лекцията ще е от 20:20 ч. на 5-ти септември, а практическата част ще се проведе във времевия диапазон между 10:00 ч. и 18:00 ч. на 6-ти септември

*Цената е специална за Фотоваканция и важи само при предварително плащане по банков път. Може и да платите на място, в деня на събитието при цена 40 лв. Цената е валидна при регистрация до 31-ви август. От 1-ви септември всички цени ще са с 10% увеличение. Ако искате да участвате в един от двата дни, няма разлика в цената. 

Форма за регистрация в работилницата


Свържете се с нас:

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни ги зададете.

Може да ни питате всичко свързано с Фотоваканция. Ще се радваме да Ви отговорим.

Пишете ни


С какво можем да помогнем?


Email

info@photovacation.org

Телефон:

+359 888 81 22 84