Фотографски предизвикателства на Фотоваканция 2021

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=“ФОТОГРАФСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА“ spacer=“line_only“ spacer_position=“bottom“ line_height=“2″ line_color=“#f9a602″ line_width=“300″][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“20px“][vc_empty_space height=“20px“][vc_column_text]Фотографските предизвикателства и конкурси са неизменна част от Фотоваканция.

Тази година ще ви поставим няколко предизвикателства, които ще ви стимулират да излезете от зоната си на комфорт и в кратки срокове да се стремите да реализирате добра фотография.
Всяко предизвикателство ще ви постави пред интересна задача и ще предложи атрактивни награди за най-добрите резултати.[/vc_column_text][vc_empty_space height=“20px“][vc_single_image image=“4200″ img_size=“large“][vc_empty_space height=“20px“][vc_empty_space height=“20px“][vc_column_text]Добрата фотографска серия изисква умения, които са различни от тези нужни за постигането на успешен единичен кадър.

Предизвикателството да направиш кадри, които се допълват визуално и/или изграждат разказ е особено интересно. Добрият резултат е висшият пилотаж на фотографията.

На Фотоваканция ще имаме 6 пълни снимачни дни. Дали това е достатъчно време, за да се създаде силна фотографска серия? Именно това ще проверим в първото ни предизвикателство.

Най-добрата фотографска серия ще получи и доста приятната награда от 1000 лв. 

РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът е за снимки направени по време на Фотоваканция 2021. За да участвате в конкурса трабва да сте участник в минимум 4 дни от Фотоваканция.

 

Всеки автор може да предаде 1 серия, която да се състои от 5 до 10 кадъра.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ

В конкурса се предават дигитални файлове в JPG формат. Препоръчителната резолюция е 2000 пиксела на късата страна. Файловете се именуватна латиница и включват името на автора, името на серията и номер на снимката, както следва: Ime-na-avtora_ime-na-seriata_1.jpg.

Пример: Ivan-ivanov_po-izgrev_1.jpg

Снимките следва да са номерирани в поредността, в която трябва да бъдат разгледани.

КРАЕН СРОК

Снимките се предават на акредитация (там, откъдето се взимат баджовете) или на имейл info@photovacation.org до 12:00 ч. на 10 септември. 

НАГРАДА

Жури, което ще остане в тайна до края на Фотоваканция, ще определи победителя, Наградата от 1000 лв. в брой ще бъде връчена на 11-ти септември вечерта по време на закриването на Фотоваканция на автора на най-добрата серия.

С участието си в предизвикателството, авторите се съгласяват организаторите да ползват снимките да популяризиране на Фотоваканция и за отразяване на конкурса в различни медии при споменаването на името на автора.

Предизвикателството се реализира с подкрепата на Photosynthesis[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]