Конкурсите на Фотоваканция

3-9 септември, Фотоваканция 2018 г.

  • СОК Камчия

И тази година Фотоваканция ще предостави множество предизвикателства за своите участници под формата на разнообразни конкурси и творчески задачи.

Не е случайно, че забавихме пускането на информацията за конкурсите до последния момент. Вярваме, че духът на Фотоваканция е най-вече в общуването между хората и обмяната на опит. Конкурсите и съревнованието са само повод всеки да даде най-доброто от себе си… а поводи и тази година ще има.

“ПРИНТ НА ДЕНЯ” с FACTOR.BG

Принт на деня е конкурс, в който може да участвате всеки ден от 6-ти до 8-ми септември.

Всеки ден ще имате възможност да предадете до 2 файла, които да бъдат изпринтирани и да участват в съревнованието за “Принт на деня”. Наградата ще бъде определяна субективно от изявен български фотограф

Жури

6-ти септември – Енчо Найденов

7-ми септември – Яна Пенева

8-ми септември – Любомир Сергеев

Награди

Всяка снимка, избрана за “принт на деня” ще бъде наградена с плакет и финансова премия от 250 лв. от FACTOR.BG

Снимките за “Принт на деня” се изпращат на имейл: print@factor.bg


Награда за най-добра снимка създадена по време на Фотоваканция 2018 с обективи или фотоапарати Sigma – ваучер на стойност 250 лв. за покупка на продукти по избор от Фотографски системи ООД.
Снимките за наградата трябва да са направени с фотоапарат или обектив Sigma и трябва да бъдат предадени до 14:00 ч. на 8-ми септември на щанда на Фотографски Системи.


ОСНОВЕН КОНКУРС НА ФОТОВАКАНЦИЯ 2018 

По традиция всички участници във Фотоваканция ще имат правото да участват и в основния конкурс на събитието.

Всеки участник ще има правото да отпечата и предаде до 6 снимки за участие в основния конкурс. Всички снимки участвали в Принт на деня, участват автоматично и в основния конкурс.

Жури
В основния конкурс на Фотоваканция няма жури. Оценката на снимките се дава от самите участници, които гласуват като гледат отпечатани копия на фотографиите.

Награди

Селектираните за най-добри 3 снимки, ще получат специални грамоти, които удостоверяват, че според всички участници във Фотоваканция, снимката е класирана на 1-во, 2-ро или 3-то място.

Селекция от най-добрите кадри ще бъде включена в изложба, която ще бъде показана в София, Пловдив и други градове в страната.

Всяко от първите 3 места ще получи и поощрителни награди от Canon България.