МАГИЯТА НА НОЩТА

разговор и работилница

с

МИХАИЛ МИНКОВ

6 септември

х-л Журналист, к.к. Златни Пясъци

Тази вечер ще посветим на звездите. Михаил Минков ще ни поведе към красотата на нощта, която остава невидима за очите, но можем да разкрием през обектива на камерата. Очаква ни разговор, който ще ни разкрие тайните на нощната и астрофотография. както и работилница, която ще ни потопи в магията на нощта и играта на светлината.

ЗА МИХАИЛ МИНКОВ

https://www.fineartshot.com/

@fineartshot

“Астро фотографията прави невидимото за окото видимо и разкрива красотата на звездното небе.”

 

Винаги съм бил очарован от звездите, дори мога да кажа, че като дете подхождах със страхопочитание към нощното небе. През последните три години посветих голяма част от свободното си време на това да улавям магията на нощното небе и по-специално на Млечния път.

Прекарах безкрайно много часове през нощта сам, но в никакъв случай самотен, под звездния небосвод и красотата на усамотението.

Носител съм на много награди от престижни международни конкурси за астро и нощна фотография. Мои кадри са споделени от световни медии като National Geographic, BBC Science Focus, Sky at night magazine, Daily Mail, Astronomy pictures of the day by NASA, Bored panda и много други.

РАЗГОВОР

Михаил Минков ще сподели своя опит и ще ни разкаже за своята работа и подход, които са накарали NASA, National Geographic, BBC и много други да споделят неговите кадри.

Ще научим повече за тънкостите на този тип фотография, нужната техника и нейните специфики, както и идеи как да я правим така, че да се откроява сред морето от нощни кадри.

Ще чуем и съвети как да превърнем кадрите си в завършено произведение в пост процеса.

 

РАБОТИЛНИЦА

Веднага след разговора ще се потопим в света на нощната фотография като наблегнем на елементи, които могат да обогатят и разнообразят предния план в нощните кадри.

Ще работим с модел. Ще експериментираме с различни източници на светлина, light painting и други техники.

По време на работилницата ще могат да се използват актуалните модели на стативи BENRO и обективи TAMRON.

 

Събитието е за участници във Фотоваканция. Условията за участие може да видите тук: https://photovacation.org/#!/participation