Тема ``Портретна фотография`` с Яна Пенева

6-7 септември, Фотоваканция 2018 г.

СОК Камчия

На 6-ти и 7-ми септември Яна Пенева ще ни покаже нейният емоционален поглед към портретната фотография

Повече за Яна Пенева:

Лекторите на Фотоваканция 2018 – Яна Пенева

Яна Пенева е един от най-успешните сватбени фотографи в България като го постига просто следвайки страстта си да снима.

“ Фотографията е начинът ми да покажа света през моите очи. Всъщност моя свят. Една снимка говори повече от хиляда думи понякога, макар да обичам думите. Красотата и любовта също обичам. С това се занимавам.”

На Фотоваканция тя ще ни предаде нейното усещане за фотографията и ще ни предизвика да улавяме емоциите.

Повече за Яна на: www.snimamte.com

Всяка тема е разделена на теоритична част, лекция, и практическа част – фотосесия.

6-ти септември

Яна ще ни потопи в емоционалната страна на портретите. Ще ни покаже и разкаже нейното виждане за това как да покажем връзката и отношенията между хората, близостта, любовта, отговорността… дори малките неразбирателства, които правят нещата истински.
Лекцията ще е илюстрирана с много снимки, обогатена с много истории, които са я вдъхновили. Ще ни сподели и за опита, който самата тя придобива като фотограф ежедневно.

7-ми септември

На 7-ми септември с Яна ще проведем две фотосесии, в които ще изследваме отношенията между хората  и задачата да ги изразим в снимки.
Едната сесия ще се проведе през деня, в гората. Ще използваме красотата на природата, за фон на любовта на избрана от Яна двойка.

Втората сесия ще е по залез слънце, когато ще използваме меките слънчеви лъчи, за да създадем необходимата атмосфера в кадрите.

По време на сесиите ще може да видите подхода на Яна, да се запознаете с нейния начин на общуване и да видите как тя дава пространство на истинските емоции да се покажат пред обектива.

Събитието е част от официалната програма на Фотоваканция. За да участвате, трябва да сте регистрирани участници във Фотоваканция 2018. Повече информация може да намерите тук: https://photovacation.org/